Segítség gyengénlátóknak

 

Amit a koronavírusaról tudni kell

2020. március 4-én - a kormányzat tájékoztatása alapján - megjelent a koronavírus Magyarországon is.

Amit a koronavírusaról tudni kell

Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a vírus fontosabb tünetei:

láz, köhögés, nehézlégzés, tüdőgyulladás, jellemző radiológiai eltérések.

A megbetegedés manifesztálódhat enyhe, közepes és súlyos tünetekkel, ideértve a tüdőgyulladást, az akut légúti distressz szindrómát (ARDS), a szepszist és a szeptikus sokkot, többszervi elégtelenséget. A megbetegedések 80%-a enyhe formában jelentkezik.

A tünetek észlelése esetén, illetve amennyiben járt fertőzött területen vagy esetleg találkozhatott fertőzött személlyel, keresse telefonon háziorvosát!

A koronavírusról, a teendőkről, a legfrisseb hírekről és a foganatosított intézkedésekről a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló kormányzati operatív törzs információs honlapján, koronavírus.gov.hu oldalon tájékozódhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)ngyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.

A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

A szolgáltatás célja a szakszerű, hatékony, időbeni reagálás biztosítása és elősegítése a megelőzés érdekében.

A koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus és a www.egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok honlapokon is.

 

 

Véletlenszerű kép

kézműves játszóház


A honlap az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával,
a Triak Kft. közreműködésével valósult meg.
Nemzeti fejlesztési Ügynökség