Segítség gyengénlátóknak

Bemutatkozás

Sajógalgóc község Borsod Abaúj Zemplén megye északnyugati részén Kazincbarcika és Putnok között hegyekkel körbezárt elnyúló völgyben megbújó kistelepülés. Zsáktelepülés jellege elzártságot jelent, de ugyanakkor ennek is köszönheti azt a falusias varázsát, nyugalmát, csendjét, szépségét, békéjét, amit sikerült megőriznie mind a mai napig, ebben a rohanó, változó mai világban.

MadártávlatMadártávlat

A település területe gondozott, ápolt. A természettel harmonizáló szemléletnek köszönhetően folyamatosan szépül, épül kicsiny falunk. Ennek és adottságainak köszönhetően mind többen és többen látogatnak ide, és töltenek el hosszabb-rövidebb időt pihenéssel, kikapcsolódással.

UtcaUtca

Sajógalgóc infrastrukturális szempontból „összkomfortos”, hiszen minden közmű (víz, gáz, villany, szennyvíz, telefonvonal, internet) kiépített a község egész területén. Sajnos munkahelyet biztosító üzem nincs, emiatt 10%-os a munkanélküliség. A településen sem óvoda, sem általános iskola nem működik, a gyerekeket iskolabusz szállítja Kazincbarcikára. Ennek ellenére aktív kulturális élet zajlik Sajógalgócon, melynek színtere a többfunkciós községháza.

Hivatali ügyintézés a szomszédos Vadnán a Körjegyzőség székhelyén történik. A faluban mobil posta, egy élelmiszerbolt működik. Minden utca pormentesített, aszfaltozott burkolattal rendelkezik. 2002-től az önkormányzat falugondnoki szolgálatot működtet.

Sajógalgóc 725. éves évfordulója alkalmából tájházzal gazdagodott a falu. A 220 éves katolikus templom téren több műemlék épület található és itt ad koncertet minden nyáron a Benkó Dixieland Band együttes.

Véletlenszerű kép

éjféli mise 2010


A honlap az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával,
a Triak Kft. közreműködésével valósult meg.
Nemzeti fejlesztési Ügynökség